items - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Acacia hout

Veel van onze meubels worden gemaakt van acacia hout. 

 

acacia hout veschillende kleuren

 

 

Acacia hout is een van de meest duurzamen hardhout soorten. Acacia hout is massief hout dat sneller groeit dan andere hardhout soorten zoals Eiken. Acacia hout is makkelijk te bewerken en goed te kleuren. Het heeft van naturen een geel/roze kleur. Door de matte afwerking die gebruikt word op onze meubelen kan de kleur van het acacia hout ontzettend verschillen. Zo hebben wij de Havanna collectie wat grijs is van kleur en bijvoorbeeld de industriële meubelen wat een warme bruine kleur heeft.

Kleur van het hout bij de industriële tafels

Het hout heeft diverse behandelingen ondergaan, de kleur is lichtbruin. Omdat er van nature in acacia hout een vlamtekening zit varieert de kleurschakering. De tafel is opgebouwd uit stroken acacia, de combinatie van lichtere en donkere delen door elkaar geeft de tafel een stoere uitstraling.

Onderhoud en montage!

Deze meeste eettafels zijn gemaakt van massief acacia hout. Iedere massieve houtsoort heeft de eigenschap dat het kan werken. Één en ander is afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte waar de eettafel staat.

De constructie van de tafel is mede van belang of het werken van hout ook werkelijk zichtbare veranderingen aan het tafelblad teweeg brengt, zoals kieren in het tafelblad. Let op bij de montage:  U dient de poten aan de tafel vast te zetten met de meegeleverde boutjes en imbussleutel. Zet deze boutjes niet al te vast! De constructie is zo gemaakt dat het hout nog enkele millimeters kan werken zonder dat dit gevolgen heeft. Deze eigenschap werkt niet als u de boutjes te vast draait.